Molenweek

Molenweek Bij bar/bistro Later aan het Water Badhoevedorp

Om de Molen van Sloten op te kunnen knappen hebben wij een gezellige Molenweek in samenwerking met de Molen en Brouwerij de 7 Deugden.

dinsdag 21 mei 2019 t/m zondag 26 mei 2019  hebben wij een 3-gangenmenu 32,50 p.p., (excl. drank)te combineren met een rondleiding in de Molen van Sloten om 16.00, een rondleiding in de brouwerij De 7 Deugden om 17.30.

Van dit bedrag zullen wij voor elke gast die hier gebruik van maakt €5,00 aan de molen schenken.

Wij hebben een driegangen menu voor €32,50:
Uiensoep
Champignon`s aioli
Salade pulled chicken
Carpaccio
*****
Zalmfilet
Satè
Spareribs
biefstuk Later met sambaljus
******
Dame Blanche
Scroppino
Cheesecake

Elke eter doneert hiermee aan onderhoud Molen van Sloten
Aanmelden & informatie: evenementen@molenvansloten.nl

De molen moet dringend een grondige opknapbeurt ondergaan, echter zijn er onvoldoende eigen middelen om dit te bekostigen. Daarom is een crowdfundingsactie gestart. De totale kosten voor het onderhoud bedragen € 48.724,–. Aan de stelling van de molen hangt een thermometer die aangeeft hoeveel van dit streefbedrag is bereikt. Op deze pagina en op Facebook worden geregeld foto’s geplaatst van de vorderingen. Om de molen weer in topvorm te krijgen moet het nodige gebeuren. Van groot belang is dat het riet van de kap wordt geklopt om te voorkomen dat er gaten in het dak vallen. Daarnaast zijn de wieken en de stelling van de molen dringend aan renovatie toe; het metaal vertoont roest en het hout verkeert in slechte staat. Als alle reparaties zijn gedaan moet er geschilderd worden.